ZangExpress

ZangExpress - De muziekmethode voor jou!

ZangExpress is jouw partner voor muziek in de klas

ZangExpress is jouw partner voor muziek in de klas en de sleutel tot gelijke kansen voor ieder kind. Al 10 jaar werken we nauw samen met het onderwijs, vanuit een gezamenlijke missie: dat kinderen zich vol zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen, ongeacht achtergrond, thuissituatie of afkomst. 

 

Bekijk hieronder snel alle muziekpakketten, ritme-instrumenten en boomwhackers die speciaal voor ZangExpress zijn geselecteerd:

Filter

 

ZangExpress is een digitale methode voor Muziekeducatie

ZangExpress is een digitale methode voor muziekeducatie voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs, in combinatie met deskundigheidsbevordering voor de groepsleerkracht.

Via de methode “Teach the teacher” worden leerkrachten getraind om zelfstandig te kunnen werken met de digitale methode. Via handige tutorials (zoals mini-zanglessen, opwarmers en uitleg van ons play-along systeem voor schoolinstrumentarium) voor in de klas worden zij bij de les(voorbereiding) extra ondersteund.

Ook kunnen enthousiaste leerkrachten zich certificeren tot ZangExpert en diverse verdiepingscursussen volgen. Met deze kennis kunnen zij hun collega’s weer extra ondersteunen. Zo wordt muziekonderwijs binnen de school geborgd; leerkrachten stimuleren elkaar, helpen elkaar op weg en leren van elkaar!

Verbinding tussen leerkracht, kind én ouder

Met de digitale muziekmethode van ZangExpress komen via het digibord de leukste liedjes, lessen & energizers de klas binnen. Van Urban tot Klassiek en van Pop tot Werelds: doe een korte energizer of bijt je eens vast in een verdiepende muziekles.  Middels onze (digitale) trainingen helpen we leerkrachten met meer vertrouwen en plezier muziekles te geven. Kinderen kunnen thuis verder oefenen met de speciale ‘Thuiszingpagina’ van ZangExpress waar de juf of meester liedjes & lessen voor ze klaarzet.

 

Een podium voor ieder kind

 

Iedereen ziet pas echt wat muziek maken met de kinderen doet als je ze een podium geeft. Daarom is optreden en presenteren een belangrijk onderdeel van (de methodiek) ZangExpress, die werkt van binnen- naar buitenschools, daar zit ook de koppeling naar ouderbetrokkenheid. Zo openden dit jaar 120 Rotterdamse basisschoolkinderen onder begeleiding van het Metropole Orkest het ABN AMRO tennistoernooi in Ahoy. En zingen we ieder jaar op uitnodiging van burgemeester Aboutaleb het aanlichten van de Rotterdamse kerstboom.

“Kom, laten we een potje muziek maken!”

Niemand draait zijn hand om voor een potje voetbal, maar net zo makkelijk kan je ook een ‘potje zingen’ of ‘muziek maken’. Het is niet eng, maar als je het bijna nooit doet ontstaat er een drempel. Daar helpen we je bij ZangExpress op een vrolijke manier overheen. "Kom, laten we een potje muziek maken!".

 

 

Bestsellers