Garantie

 
 
 

Krijg ik garantie op mijn aankoop?

Ja, u krijgt bij ons altijd 2 jaar garantie op uw aankoop. Heeft u product dat niet naar behoren werkt en heeft dit product minder dan 2 jaar geleden bij ons aangeschaft? Neem dan contact op met onze klantenservice.
 
 

 

Wat is garantie?

Wanneer uw product bij normaal gebruik niet of onvolledig werkt heeft u recht op garantie. Dit betekent dat wij een vervangend product leveren of uw product kosteloos repareren.
 
Heeft problemen met een artikel neem dan contact op met onze klantenservice of kom naar onze winkel in Dokkum, zodat we het direct voor u kunnen oplossen. 
 
 
Info@kindermuziekwinkel.nl
(+31) 0519 22 1313
Whatsapp ons
 
 

 

Uitzonderingen garantie

De volgende producten zijn uitgezonderd van garantie:
 
  • Drum- & percussiestokken
  • Snaren
  • Rieten
  • Kabels
  • Plectrums
  • Drum- en trommelvellen
 
De bovenstaande producten hebben bij intensief gebruik een kortere levensduur dan 2 jaar. Bovendien dient u deze regelmatig te vervangen voor een optimaal gebruik en geluid van uw instrument.
 
Heeft u het idee dat één van de bovenstaande producten toch technische fouten bevatten waardoor de levensduur zelfs bij normaal gebruik veel te kort is? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom naar onze winkel.
 

 

Wat is mijn garantiebewijs?

Het garantiebewijs is de factuur die u ontvangt nadat u een bestelling heeft geplaatst. Of aankoopbon welke uw ontvangt in onze winkel. Alle online bestellingen en de meeste aankopen in onze winkel worden op naam geregistreerd, zodat wij u ook zonder bon makkelijk kunnen helpen.
 
Bent u uw aankoopbon of factuur verloren? Neem contact met ons op en zorg dat u één van de onderstaande gegevens bij de hand hebt:
 
  • naam en adres gegevens
  • aankoopdatum
  • aangekochte product
 

 

Mijn garantie is verlopen. Kan ik bij jullie terecht?

Jazeker. Wij hebben reparateurs in dienst voor vrijwel alle instrumenten. Hierdoor kunnen we de meeste klachten en defecten snel en in huis voor u oplossen.
 
 

 

Wat zijn de reparatiekosten buiten de garantietermijn?

Helaas kunnen we dit meestal niet van te voren zeggen. Het ligt er maar net wat voor een instrument het is en wat er defect is. In veel gevallen kan onze klantenservice u telefonisch of per mail helpen, maar soms is het noodzakelijk dat onze reparateurs eerst een kosteninschatting maken, nadat zij het instrument en de klacht hebben onderzocht. U kunt hiervoor zonder afspraak langskomen in onze winkel.
 
 

 

Ik heb het product niet bij jullie gekocht? Kan ik bij jullie terecht?

Dit is geen probleem. We ontvangen u graag in onze winkel en helpen u graag. Dankzij onze eigen reparatie afdelingen kunnen we de meeste klachten en defecten snel voor u oplossen. Echter kunnen wij geen garantie bieden als het om producten gaan die niet bij ons zijn gekocht.
 
U zult dus in de meeste gevallen wel moeten afrekenen voor je reparatie.