BasisschoolMuziek.nl

BasisschoolMuziek.nl

De methode van BasisschoolMuziek.nl is een kant-en-klare lesmethode voor alle groepen van het basisonderwijs en zorgt in alle klassen voor 30 afwisselende muzieklessen per schooljaar.
Tijdens de muzieklessen zingen, luisteren, lezen, noteren, bespreken, maken, bewegen, spelen, presenteren en beleven de leerlingen allerlei verschillende muziekstijlen.

BasisschoolMuziek.nl stimuleert de creatieve, sociale en muzikale ontwikkeling en zorgt voor duidelijke lesbeschrijvingen met alle bijbehorende lesmaterialen zoals geluidsbestanden, websites, filmpjes, bladmuziek en werkbladen.

In de lessen maakt BasisschoolMuziek.nl gebruik van een boomwhackerkist en een instrumentenkist, die u via deze website kunt aanschaffen.

Meer informatie over de lesmethode staat op: www.basisschoolmuziek.nl 

Bekijk hieronder snel alle instrumenten die speciaal voor BasisschoolMuziek.nl zijn geselecteerd:

Filter

De lessen van BasisschoolMuziek.nl worden verdeeld over vier ontwikkelingsgebieden: Lezen en Noteren, Luisteren en Beleven, Maken en Spelen en Zingen en Presenteren

In elk leerjaar komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod. Zo ontstaat er een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met groep 8. In elke les is staat in het teken van één van de ontwikkelingsgebieden, maar natuurlijk komen tijdens elke les ook muzikale aspecten van andere ontwikkelingsgebieden aan bod. Zo kan bijvoorbeeld een les in het ontwikkelingsgebied Zingen en Presenteren niet zonder Luisteren en Beleven en is een Lezen en Noteren lang niet zo leerzaam zonder aspecten van Maken en Spelen, etc. Op deze manier worden kennis en ervaringen in een wisselende context toegepast, wat bijdraagt aan een rijke leeromgeving. 

Wil je meer weten over wat BasisschoolMuziek.nl voor jouw klas of school kan betekenen of wil je een licentie aanschaffen? Kijk dan snel op www.basisschoolmuziek.nl en neem contact op!


Er zijn veel mogelijkheden om uw team te professionaliseren: van een korte presentatie tot een langer lopend coachingstraject. We kunnen een inventarisatie maken van het muziek onderwijs op uw basisschool. Aan de hand van deze inventarisatie kunnen wij u adviseren, begeleiden, coachen en tips geven waarmee het muziekonderwijs op uw school een impuls krijgt. Informeer naar de mogelijkheden!

 

Bestsellers